Alla inlägg under mars 2011

Av SuZZie - 11 mars 2011 12:17

Soooooool idag!

 

Tar en kaffe-och-blogg-paus mitt i städandet och joxandet.

 

Igår kväll åkte vi till Darklight´s Kaniner för att kika på en belgisk jätte till mig och en rex till Gizela.

 

GPS:en ljög lite för oss men vi låg steget före så vi kunde räkna ut resten själva   

 

PRECIS när vi kliver ur flintabilen så får jag ett sms: "Nu har ni klivit ur bilen va?" Haha, Gizela har koll hon!!

 

Kliver in i före detta garaget som var fullproppat me diverse kaniner. På en bänk satt min ståtliga jätte och såg allmänt trevlig ut. Bestämde mig på ett par sekunder - honom skulle jag ha. Sen tog Anna fram Gizelas kanin och jag blev ganska paff, den stämde inte alls in på det vi sett tidigare...! Kände att det var läge att dra iväg ett sms till Gizela och fråga om hon fortfarande var intresserad, å det var hon så jag köpte bägge kaninerna.

 

Gizelas rex som egentligen skulle vara zobelsiames brun var i själva verket en rysstecknad rackare...!

 

Men men, så kan det gå.

 

Jag är ialla fall skitnöjd med min "lilla" bjässe som fortfarande har lite att växa i. Han väger ca 6 kg nu.

 

Han fick namnet Garm idag, tyckte det passade honom på nåt vis.

 

Här kommer lite bilder för den som vill se, självklart skulle Lyqz vara me när det blev dax att fota kanin   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han är allt bra fin min lille Garm   

 

 

Måste ju lägga in lite gamla bilder från när Lyqz var liten och blev kompis med min första jätte Maphia.

 

 

Hihihi.

 

 

Och jag slänger väl in lite bilder på Gizelas rex också:

 

 

 

 

Ja nä, det var allt för idag, nu måste jag pyssla vidare här. Och ikväll tror jag att jag ska iväg och jobba så man får morgondagen ledig.

 

För imorrn kommer våran Gizela & Thomas!!!!! YEEEEEEY!!!! 

 

Kramar// SuZZie                                        

Av SuZZie - 10 mars 2011 14:38

Lyqzen är bara gullig!   

 

Pantera luktar inte folkskit i munnen längre, men däremot har hon en ljuvlig pisslukt på huvet eftersom hon lyckades köra in huvet under Lyqzens pillesnorre när han skulle lätta på trycket...   

 

Det var dagens rapport det, duger det Gizela...?   

 

Kramar// SuZZie

Av SuZZie - 9 mars 2011 06:47

Gomorron Gomorron!   

 

Sov klent inatt, varför vet jag inte... Vet att jag grubblade en massa när alla andra somnade... På allt och inget typ.

 

Igår läste jag ikapp Tessans (Lyqz uppfödare för den som nu missat det) blogg lite och kom till en sjukt tråkig del...! En del som gjorde att andningen slutade att funka för ett tag & tårarna kom...! Den vidriga sjukdomen ataxi har tagit Lyqzens söta bror Lilleman   

 

Verkligheten tog plötsligt tag i mig med ett stengrepp. Ångesten kom som ett plötsligt spöregn. Sorgen i kroppen börjar puttra, veta att det nu sitter en som känner saknad efter sin älskade hund. Lyqz bror! En del av Lyqz!! Känns så overkligt, för det är väl ingen av LYQZENS syskon som bara kan dö!? Men det kan de uppenbarligen visst det och det gör så ont!!

 

  

 

Jag börjar toktveka inför Lyqzens ataxitest, VILL jag verkligen veta?! Tänk OM han är affected, vad fan gör jag då!? Jag skulle inte kunna få ett normalt liv efter ett sånt resultat. Men samtidigt, är han bara carrier så hade jag kunnat slappna av i framtiden. Men det är ju alldeles för stor risk att han KAN vara sjuk, 50/50 liksom.

 

 

 

Jag kommer aldrig mer få uppleva en lika snäll, en lika snygg och en lika speciell hund i mitt liv mer!!

 

 

 

Jag har aldrig haft nåt direkt problem med våran Lyqz, jag har alltid kunnat lita på honom. Han har ALDRIG velat någon något illa, inte ens om man heter Izon och är världens drygaste terrorist. Han bara älskar allt och alla!

 

 

 

Jag skulle gå genom eld och krossat glas för den här hunden, skulle offra mitt eget liv för honom om det skulle behövas.

 

 

 

Lyqz skulle aldrig någonsin skada en annan människa, inte ens om denna var dum mot honom. Snällare hund får man leta efter!! Han älskar alla med två ben!

 

 

 

 

 

 

Det jag känner för den här hunden går inte att beskriva med bara ord!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näe, bättre hund finns inte!! Jag hoppas att jag får ha honom i mitt liv i MINST 10 år till!!!   

 

 

Igår kväll åkte vi till skogs me hundarna som vanligt. Izon fick gå kopplad hela tiden för hans humör var inte det bästa då, han var bara ute efter bråk. Men han led inte så värst, han hade sele på sig och fick mer eller mindre dra mig uppför mördarbacken me löst snö. Vart en bra bit vi gick, men det syntes inte på svarta galningen...! Men den värsta energin försvann ialla fall.

 

  

 

Izon försökte även ta livet av sig igår...! Lyqzen kom för att kolla läget varpå Izon tänkte flyga på honom, jävla tok. Så jag sa det att jag har räddat honom tillräckligt me gånger nu så en gång till och han fick skylla sig själv, och för en gångs skull lyssnade snorungen. Kors i taket!

 

  

 

Nu låter det som att Lyqzen är värsta mördarhunden men så är det då INTE. Grejen är att han, precis som oss alla andra, inte tar HUR mycket skit som helst. Och Izon har ALLTID varit en ungjävel som bara är ute efter bråk. Lyqzen däremot gör allt för att SLIPPA bråk! Izon har aldrig fått lära sig vett och etikett...! Den hunden har alltid fått göra som han velat, inga regler där inte. Å som mina hundar, det skulle ALDRIG falla de in att morra åt handen som föder de, aldrig någonsin. Men Izon... Ja den hunden är en sort för sig. Ögonkontakt, va fan är det!? Nej, den hunden lever bara för sig själv, ingen annan. Vore han en människa så skulle han leva för sig själv i skogen, skulle inte ha några vänner, bara sig själv. En riktig enstöring är vad han är. Och skulle han ha flyttat till Sollentuna så hade han flyttat till Malmvägen och då hade vi fått se honom på Efterlyst...!

 

 

 

      

 

Ja nä, den hunden är verkligen inte klok. Tur han är söt och snäll när han sover ialla fall. Inte för intet som han fått smeknamnet Lill-Hitler...!

 

Å så har vi Pantera... Prinsessan på rosa molnen. Jävla gullunge är vad hon är. Jag var tvungen att fråga Per igår om han kan tänka sig HENNE i ett lerigt GRYT sen. Efter att ha tänkt en stund så kom han fram till: näe, det kan jag inte, Du då?

 

  

 

Efter att ha tänkt en stund: näe...! Lilla prinsessan kan väl inte krypa ner i ett läskigt gryt heller?!

 

  

 

Hon är för söt! För snäll! För liten, kan ju gå sönder, hihi.

 

  

 

Nej men allvarligt talat, NU har jag svårt att tänka mig HENNE som en tuff jaktmaskin som ska skrämma ut stora stygga rävar...!

 

  

 

Men vi får väl se vad det blir av henne, vad hon kommer vilja göra. Går ju inte att tvinga en hund att göra nåt den inte vill. Men jaga, det KOMMER hon göra. Den saken är klar!

 

Men just nu... Våran lilla sockersöta prinsessa ju...!   

 

Hon har varit en sju jäkla lätt terrier, precis som Lyqz. De är lika snälla, lika snygga, älskar allt och alla, skulle aldrig göra nån illa utan vidare. Det är MIN kung och MIN prinsessa det!!   

 

  

 

Och så har vi MIN prins...! Ares!!! Han kommer alltid vara min prins, å nu kommer tårarna igen. Jag saknar honom så hjärtat spricker snart, älskade älskade Aaaaaaaaaaaaaaaaaaares!!!!!   

 

 

 

 

 

 

 

~ 5 november 2010 - tyngsta dagen i mitt liv   ~

 

    

 

 

 

 

 

 

Saknaden efter min hund är blytung   

 

Nej, om man skulle sätta igång att göra lite nytta tro. KANSKE att det flyttar hem en belgisk jätte ikväll...! Saknar rasen nåt fruktansvärt!!

 

Ha en fortsatt trevlig dag kära kommenterare!   

 

Kramar// SuZZie                                            
                  

Av SuZZie - 8 mars 2011 06:58

(Ni får stå ut me megaliten text i början för det går inte fixa, bloggplatsen knasar ibland, irriterande som bara den!!)

 

Ääääääälskling, ska vi åka till Smedjebacken ikväll och byta lite bil??????????????   

 

 

 

 

  SAAB 9-7x är rena rama drömmen   

 

Fifan, igår började jag träna på riktigt...!

Armar, mage, fram- och baksida av lår & rooompa.          

 

Vaknade med lite träningsvärk imorse så  nog tog det allt & det känns grymt, tappar lätt suget annars.   

 

När Per kom hem igår for vi till skogen som vanligt. Men skippade skoterspåren och tog skogsmaskinspår istället, nygjorda som gick upp & ner & hit & dit me grenar som stack ut här & var så hundarna fick använda huvet också. Bra det! Då & då for dogsen efter nåt älgspår men eftersom det är så mycket snö så springer de inte mer än 2-3 steg in i själva skogen, möss!

 

När vi gått ett tag ser man på Pantera att hon fått vittring på nåt, minuterna innan hörde jag nåt djur fara iväg för livet. Jag tippar på en stor pippi. Så jag inbillar mig att det är den hon kände och skulle efter...

 

Jo tjena! Ser henne hålla på med något, kroppsspråket sa mig att hon hittat nåt smaskigt...! Även Lyqz anslöt till platsen men rynkar typ på snoken. Då fattar jag att detta smaskiga var något mindre smaskigt för oss dödliga.

 

Jag lägger på en växel till & skyndar mig till Pantera, ropar henne till mig & hon riktigt snurrar runt sin tunga i munnen för att känna det goda...!

 

Jag mitt jävla spån lyfter upp henne, stoppar in mina fingrar i hennes mun för att kolla läget men känner ganska så jävla snart att detta inte var nån rådjursskit direkt...!

 

Aromen påminde om en gång när Lyqz var liten & rullade sig i folkskit två veckor innan sin första utställning... Pantera flög sin väg i samma sekund som jag kom på vad hon ätit!!! ÄCKEL!!!

 

Per kommer fram & även han inser vad hon just smaskat i sig, låg även papper där.

 

Jag riktigt HATAR folk som skiter i skogen!!!!!!! Det är så fruktansvärt vidrigt så fy faaaaan!!!!!   

 

Efter den upptäckten var stämningen förstörd, den enda som var glad som vanligt var bajsätarn själv...!   

 

Nån som såg Solsidan sist...? Jag spyyyyyr! "Du ser mig äta en bajsmacka & Du säger ingenting", kändes nästan som en repris av det avsnittet fan. Hualigen!   

 

Väl hemma på gården så kommer min morbror & min mormor hem till oss för att hämta lite ved till bastun. Jag släpper ut Pantera som blir överlycklig över besöket. For runt som ett jehu & mormor skratta som bara den. Tills hon springer fram till gamla räven & börja kampa med den varpå rävens svans skalas av & halva delen följer med i Panteras mun & mormor får nästan panik, hihi.

 

Å jag kan ju inte vara tyst & berättar vad hon gjorde i skogen för en stund sen & jag trodde att lilla mormor skulle dö på plats, hon svor jävlar i min lilla låda & såg ut att kunna spy när som helst.

 

Hon tittar sen på lilla prinsessan som nu var full av gammalt rävblod & man riktigt såg hur äcklad hon var efter att just hört vad lilla prinsessan gjort, hihi. Usch!     

 

Behöver jag säga att det blev badkaret för hennes del...? Å det var nog första gången hon sod still i badkaret, inge bråk alls, skönt det.

 

Men det blev inge sova i sängen för hennes del inatt, där gick gränsen, haha.

 

Hmm, klockan är bara 8 å jag börjar bli hungrig. Men det är nog bara för att jag vet vad som väntar nere i kylen...! Ris, fläskfilé & thaisås, ååååååååå!   

 

Vars tog solen vägen nudå!? 

 

På lördag får vi tydligen finfint besök igen, Gizela & Thomas ska komma en "snabbis". Har en leverans med sig som Per försöker få mig att berätta vad det är men jag känner att det är bättre om jag är tyst, hihi. Får bli en överraskning på lördag...! Men han vet att det blir några kaniner ialla fall, och då blev det genast en het diskussion...!

 

Det blev ett snack om min & Din hobby...!

 

Han tyckte det räckte me kaniner nu, men va ska då han me alla bössor till när han ändå bara använder EN i taget. Sköt Du Din hobby så sköter jag min blev slutsvaret, punkt och slut (som Gurkan säger).    

 

Mina tre hönor ska även få sig en överraskning, Pettson kommer nämligen på lördag...! Jojomensan! Bra det för igår kom även första ägget, kuuuuuuul! Det var på tiden fan!!

 

 

Han är riktigt fin alltså den killen! Brudarna kommer älska honom!

 

Igår parade jag Titti & Tintin, en parning som tog riktigt riktigt bra så blir det inget där så blir jag mäkta förvånad...!

 

    

 

Ja nä, lite frulle kanske & sätta igång me dagen sen, operation dammsuga trappen skulle sitta fint.

 

Ha en fortsatt bra dag kära kommenterare, resten skiter jag i vanlig ordning.

 

Kramar// SuZZie       

Av SuZZie - 7 mars 2011 07:55

Bildbombsinlägg idag...!      

 

Då var helgen över och en ny vecka igång igen. Nästan skrämmande hur fort det går, fast det är på ett sätt skönt för då KOMMER våren snart, men kommer våren snart, då gör även nästa höst och vinter det också...!   

 

I helgen har man ränt ute i skogen så mycket det gått, det börjar bli som förr och jag ÄLSKAR det!! Hundarna me! Och jag säger som Per: bara snön försvinner så blir det ännu mer skog och man slipper skoterspåren och kan gå där man vill.

 

Kameran har så klart gått varm i helgen och här kommer lite bilder för den som vill se.

 

Måste först jämföra lite bilder på Pantera från "förr" och nu...!

 

20 okt-10, 4 dagar efter att vi hämtade henne:

 

 

 

 

Och 3 mars-11:

 

 

 

 

Hon ser faktiskt liiiite mer vuxen ut nu   

 

Å nu kommer bilderna från helgen, först ut är lördagen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                  


 

 

 

 

 

 

 

 

Blev lite paff i lördags när Lyqzen började röja busk huxflux, det slutade han nämligen me efter att Ella försvann ur hans liv...! Lillesyster Pantera tittar på å lär sig lite småknep.

 

 

 

 

 

 

  

  

Vi går sen vidare men märker snart att fröken parson hakat efter i ledet...! Vänder mig om och ser detta:

 

 

 

Pantera hittade en egen buske att slåss me, hihi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår efter att ha kollat Vasaloppet och sen jobbat så for vi till skogen me hundarna igen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte lätt att se snygg ut när man har en nys på gång, hihihi!

 

 

 

 

 

Ja jo, det var allt jag hade att bjuda på för denna gången.

 

Får se vart vi åker idag då, längtar redan!

 

Ha en fortsatt bra dag kära kommenterare, resten skiter jag i.

 

Kramar// SuZZie                                            

                                                

Av SuZZie - 4 mars 2011 10:43

Men hallå!!! Vart tog    vägen!?!?

 

Då var det fredag IGEN då, det var då faan va veckorna springer iväg!!!   

 

Fan att solen försvann, nu försvann ju även all lust till allting... Jag har ialla fall förberett till att göra rent till alla ninerna här uppe i hallen. Men sen tror jag att de åker in i kaninrummet alltså, är sååååå less på allt spån, hö & skitpluttar som hamnar utanför burarna och lägger sig överallt. För att sen fastna under strumporna och sen vidare in i sovrummet. Nä, nu åker de in i kaninrummet, så det så! Fem kaniner är det vi pratar om, hoppas bara alla får plats i rummet...!

 

Sen bara våren kommer på riktigt så åker nog alla ninerna ut för gott, kanske att min/våran favorit Charmiz får flytta in igen till vintern men de andra får nog fortsätta bo ute.

 

 

 

 

Gullungen!! Hon skulle säkert tycka det var kul att följa me till norrland på semester igen, springa lös på lägdorna och bara njuta av livet.   

 

Annars då? Jofan, fina fisken. Dumt att klaga. Nu titta solen fram igen också.

 

Idag är det första dagen på mitt nya liv har jag bestämt...! Hur menar jag nu? Jo, jag ska börja göra grejer som får mig att må bättre både psykiskt och fysiskt. Första grejen blir att dra ner på mitt kära socker...!   

 

Sen ska jag börja träna: magen står först på tur! Hittade ett träningsprogram på nätet igår som jag ska prova. 

 

Sen vill jag gå ner typ 5 kg!

 

Och sen är det lite annat som ska fixas så småningom och sen är jag nog nöjd. Och då vore det väl fan om man inte kunde lägga sig och sola bland de som badar, istället för att ligga och sola för sig själv hemma på trappen...!  

 

Blir nog skitbra det här! Jag SKA klara det!   

 

Igår kom min käre sambo hem och gjorde om samma tabbe som alla andra gånger... "Vart ska vi?" fick jag höra igen...! Då kunde jag inte vara tyst längre, och jag hoppas det gick in den här gången. HATAR nämligen att höra "vart ska vi?". Spyr på de orden!!   

 

Men bortser man från tabben han gjorde så känner jag mig nykär igen, faktiskt!!   Är väl vårkänslorna som börjar krypa fram på riktigt...!   

 

Fast det gått 11 år så blir bara känslorna starkare och starkare för varje år.   

 

 

 

 

ÄLSKAR Dig mer än mest min älskade Karlsson!!!!!    

 

 

Nej, om man skulle sätta fart tro. Ska nämligen ta hundarna och gå möta självaste kärleken till 13:30 så jag lär sätta fart. Å när han har slutat ska vi åka hem till mormor som ville att vi skulle komma igår kväll men min dryga huvevärk ville inte ge med sig så vi tar det idag istället.

 

Ha en trevlig helg kära kommenterare!

 

Kramar// SuZZie          

Av SuZZie - 3 mars 2011 10:53

Underbar dag idag igen    Nu börjar man få vårkänslor på riktigt, men står väl inte på förrän det kommer ett bakslag.

 

Har suttit och drömt lite och hittat lite kläder som jag skulle vilja ha...! Men enligt en viss Gizela så kommer man bli värsta sexbomben & Per kommer man tydligen kalla för tuppen (stolt som en tupp)    

 

Men men, får väl drömma lite till eftersom lönen var skiiiiitklen den här gången...   

 

Men till nästa lön... Då tror jag att jag ska slå till på nåt plagg faktiskt...! Är less på mina gamla vanliga kläder. Nu är det dax för något nytt, en förändring!

 

Men så måste jag spara pengar också, så nu blir det till att prioritera en hel del för att få detta att slå in!! För vi SKA klara det!!!!   

 

Förresten Gizela, Du sa nåt om tatueringar igår, vad mena hon me det...?   

 

Nej, en till kopp kaffe så huvet blir som det borde igen. 

 

Kramar// SuZZie                

Av SuZZie - 2 mars 2011 10:28

Underbar dag idag   

 

Humöret är på topp, hälsan är på topp, kärlekslivet är mer än på topp. Livet leker helt enkelt!   

 

Sitter och finslipar planerna med Gizela. Shit shit shit va det kommer bli braaaaaa! Jag mår bra redan nu bara jag tänker på det!!   

 

Jaja, färdigtjatat om det där för denna dagen.

 

Var till Mockfjärd igår och hämtade två kaniner. Två kaniner som var mycket finare än jag väntat mig. Rena klippet!! Så det var inget som behövde funderas på, de skulle hit!! De är både superfina OCH supertrevliga, så jag är supernöjd!! De är dock finare i verkligheten än på bild har jag kommit fram till:

 

 

 

 

 

 

Ena hanen!

 

 

 

 

Och andra hanen dårå!

 

 

Tror förresten inte att jag lagt ut bilder på dvärgvädurshonan jag fick hem i måndags...?

 

 

 

 

 

 

Jajamensan, så ser hon ut! Superfin tycker jag, trots att färgen inte är godkänd.

 

Nä, frulle börjar det bli läge för nu. Våfflor me grädde och sylt!

 

Ha en riktigt fin dag kära kommenterare, resten skiter jag i!

 

Kramar// SuZZie                          

Ovido - Quiz & Flashcards