Alla inlägg under februari 2011

Av SuZZie - 20 februari 2011 10:52

Soooool, skiiiiitkallt och en ledig dag eftersom jag jobbade hela passet igår, känns faktiskt heeeelt okej  

 

Per & Patrik drog iväg till skogs me skotern för en stund sen, skulle ta en kik på vildsvinsmarken. Nog om det!

 

När Per åkte så satte jag mig vid datorn en stund, och vem är på msn om inte min Gizela, oooovanligt      

 

Där hade jag lite order att följa: "Nu vill jag läsa liiiite, bloggaaaa" så det var bara att starta upp bloggeriet och fundera ut vad man ska skriva, hihi.   

 

(HEJ HEJ moster Päivi, hihihi!)

 

Samtidigt som man försöker skriva så är Gizela på msn och snackar om ett EVENTUELLT bröllop i framtiden   

 

Läste även Din blogg för en stund sen Gizela, Du behöver INTE ha syrenlila på Dig, haha! Jag är verkligen inte så insatt i det här me bröllop och skit men eftersom Gizela ska vara brudtärna så tycker jag att Thomas ska vara motsatsen till brudtärna...?   

 

Per har pratat så mycket om Thomas och att döma av det pratet så skulle nog han bli glad om Thomas ville vara det!! Bestman alltså, eller va det heter   

 

OOOOOOM(!) det nu blir nåt bröllop...!

 

Sen fick jag en fråga imorse av Gizela, om det blir på sommaren eller vintern. Och självklart blir det på sommaren i såna fall!!!   

 

Jaja, nog om drömmarna man har!

 

Igår jobbade vi som sagt, både jag och Per. När vi kom hem fanns det inge vettigt att göra= för kallt för att åka till skogs me hundarna. Så vi tog hundarna och kröp ner i sängen och glodde på tv= somnade efter en stund.

 

När man vakna till liv så blev det lite mer tv. Och sen skulle jag laga mat. Hemmagjort potatismos och torsk/grädde/aromat i ugnen. Såååååå jävla smaskens! Medans jag lagade mat smuttade jag i mig en cider, DET var inte igår så det var ruskigt gott. Efter middan blev det rasta hundar och sen krypa in i duschen för att sen krypa ner i sängen och glo på Melodifestivalen.

 

Melodifestivalen, det är som att titta på nå klent barnprogram fan...! Folk gör sig löjliga medvetet ta mig fan, fattar ingenting. Å det där "förhöret", VAAAD ska det vara bra för? Man ligger ju bara å stör sig...! Å sen alla låtar... Hittar man EN låt man tycker är sådär så är det bra. Varför kollar man på skiten över huvetaget för då? Bra fråga   

 

Jooooo, över till nå annat. Igår kväll fick jag för mig att kolla varför zebrafinkshonan låg i sandbadet heeela tiden för. Å det visade sig att två pyttepyttepyttesmå ägg låg där...!    Och i buren mittimot så bor nymfen Lazze-Maia och undulaten Zlatan och de verkar ha blitt ett par huxflux, enligt Zlatan dårå...!   

 

Ialla fall, så jag var ju bara tvungen att sms:a Gizela & berätta igår kväll innan vi hoppa i säng. Precis när man har somnat till vid 23-tiden så pep min mobil till, ett sms! Till svar fick man "Fan va coolt, håller tummarna nu. Du får fråga din jägare om duvor ko-ho-ar båda könen eller om bara hanarna gör det... fan ingen som vet jö..." och eftersom man mer eller mindre sov när man läste sms:et så fatta man knappt halv sju, haha. Nicke Nyfiken frågade vem jag fick sms av så jag gav telefonen till honom och han svarade "inte faaaaan vet väl jag", hihi. En till som mer eller mindre sov tror jag, haha!

 

Imorse när man vakna strax efter 06:30 så var det -28.9 grader ute...! Fick en smula panik, väntar ju på att få kaninungar. Och eftersom Pantera bestämt sig för att det inte skulle bli någon sovmorgon så var det lika bra att masa sig upp och börja blåelda, var bara runt 12 grader nere i köket nämligen...! Fick ganska fort upp värmen igen och alla blev tinade och glada. Jag mitt förbannade pucko klädde på mig som om jag skulle till nordpolen, men vad hade jag på händerna? Jo, vantar utan toppar, smaaaaaaart! Händerna värkte så in i helvete när jag skulle samla in kaninernas vattenskålar...! Och tack och lov så är inga kaninungar födda än!! När jag gick in för att tina vattenskålarna så passade jag på att göra ett vantbyte så efter bytet vart det mycket behagligare kan jag lova, bara snoret som frös. Mina Good Yearstövlar lät dock som värsta steppskorna när jag kom in igen, haha. Så det var nog liiite kallt ute ändå.

 

Men alltså inga ungar än, och det tackar vi för trots att jag längtar ihjäl mig. På tal om kaninungar, idag ska jag förresten hem till Ulrika i Mossel och kolla till hennes frasseungar igen så alla mår bra och växer som de ska. Spännande! 11 stycken var de sist jag var dit och kollade.

 

Men min käre sambo är faktiskt lite söt, tror att han också är lite orolig att kaninungarna ska frysa ihjäl...! Han kom me ett gäng idéer för att göra kaninrummet lite varmare, åååååå!   Men det ska inte behövas så länge honan boar ordentligt och lägger ungarna där de ska ligga. Så nu är det bara att hålla tummarna!!

 

På tal om zebrafinken!! Imorse när jag kolla så låg hon bara på två ägg, nån timme senare anlände ägg nummer tre. Spännande alltså! Men vi får se om det blir nåt, inte en enda parning har vi sett. Jag menar, både lessonpippisarna och agapornisarna hummar ju titt som tätt...!

 

Jaja, det får bli som det blir!

  

Jahaja, fick ihop några rader ialla fall   

 

Men nu tror jag att jag ska ner och norpa lite av matresterna som vart över igår, är så jäkla sugen...! Å det är tänkt att vi ska äta det ikväll, så det vore bra om jag kunde låta bli att norpa...! Hmm....

 

Ha en bra söndag köra kommenterare, resten skiter jag i som vanligt!

 

Kramar// SuZZie   

Av SuZZie - 18 februari 2011 10:09

Jahopp, då var det fredag idag igen då, hej va det går!

 

  

 

Idag tänkte jag blogga om något jag aldrig bloggat om förut, tror jag.

 

Pratade med min andra hälft inatt om en viss grej, liiiiiiiite grann...! Blev absolut inte lovad nånting eller så men liiiiite hopp om framtiden fick jag allt. För nog vill jag vara med om det innan jag dör, det vill jag faktiskt...!

 

Vad snackar hon om då? Jo, om detta:

 

 

 

 

Jojomensan ...!     

 

Drömma kan man väl få göra ialla fall...? Och när jag ändå håller på å drömmer så drömmer jag om en eventuell klänning...!

 

Idealet skulle så klart vara en sådan:

 

 

Roooooosa! 

 

Men nån måtta får det faktiskt vara, hihi. Så jag har drömt lite allvarligt också:

 

 

  

 

      

 

 

 

 

Men som sagt... Det blir nog bara just en DRÖM det här...   

 

Men OM drömmen mot förmodan skulle slå in nån gång innan man dör så har jag en önskan...! Å det är att min Gizela ska vara brudtärna, annars får det vara!   

 

Men men, man får nog nöja sig med att bara vara förlovad resten av livet... 

 

Ja nä, det var väl allt jag hade att dela med mig av av mina tankar.

 

Ha en trevlig helg kära kommenterare, resten skiter jag i som vanligt!

 

Kramar// SuZZie

 

           

Av SuZZie - 16 februari 2011 11:06

Tjenamors!

 

Sitter och är liiiiite irriterad, eller ganska mycket faktiskt.   

Joooo, ganska mycket "irritert"!

 

Mammsens lilla älskade Blåa Fara har fått smaka på hur det är att bli uppdragen med bärgningsbil idag... Bästaste Gizela säger ännu en gång en sak som stämmer till många 100% och hon säger så här: man lånar inte ut sin bil, det är som att låna ut sitt fruntimmer  

 

Har hon rätt eller har hon rätt!?   

 

Sen finns det de som säger "det är bara en bil!"...!   

 

För vissa andra kanske, men inte för mig!! Visst, jag må vara less på våran bil just nu, men det är fortfarande Blåa Faran, bilen som jag älskar nåt oerhört. Ja, jag älskar den!! Det må finnas många SAAB 9-5 kombi men det finns bara EN Blåa Faran!!! Så det så! Och skulle jag behöva se honom me ihoptryckt front så skulle jag bryta ihop fan, ärligt! Det är liksom inte BARA en bil! Som sagt, bilar är något speciellt för mig och har alltid varit och kommer alltid vara.

 

Nu sitter jag INTE och påstår att den bara kan köras av vägen för att den är utlånad, absolut inte, det kan hända vem som helst. Men jag riktigt hatar när min käre sambo lånar ut den!! Gillar inte känslan jag får alls, så därför passar Gizelas mening så bra, det blir som att låna ut sitt fruntimmer...!

 

Sen kan man diskutera VEM som lånar ens bil... I det här fallet kan jag säga att från hjärtat så har våran bil plågats den här veckan... Vissa förstår mig, andra inte...   

 

 

 

 

 

  

 

Nåja, nog om det! Gjort är gjort...

 

Annars då? Jofan, bara finfint!   

 

Längtar sjuuukt mycket till söndan bara... Årets första kaninungar föds kanske då! Å så börjar Big Brother igen, äääääntligen! Kommer inte bli som förr, fattar vem som helst, men kuuuul ändå för en Big Brothernörd som jag, hihi.

 

Nej, nu börjar det kurra i kistan igen så nu blir det nog lite gräddpytt och röbetor tror jag bestämt! 

 

Men först lite snack me Gizela igen som visar bilder på två av sina fåglar som funnit varann, en lesson och en agapornis, ser ut som Helan och Halvan men jäklar så söta de var ihop   

 

 På tal om lessons... Ååååååå! Det är både min och Pers favoriter här hemma, så jäkla coola. Våra små clowner är det! Hittar på nå tok HELA tiden, och man kan inte göra annat än garva åt de. Vill helt klart ha fler såna sen!!

 

Skulle behöva en polare till våran nymf Lazze-Maia snart också, hans tänkta kompis bara dog innan han hann komma hit...! Samma me undulaten Zlatan, där sprack planerna kan man säga då det visade sig att hans tänkta kompis kom från en kull me missbildade ungar... Så jag får leta vidare!

 

Nej, mat var det, kan inte sitta här å svälta ihjäl heller!

 

Ha en fortsatt bra dag kära kommenterare, resten skiter jag i dårå.    

 

Kramar// SuZZie  

Av SuZZie - 15 februari 2011 10:41

Vad ska man skriva om då...? Ingen aning... Tänker... Nä jag vet inte... Tänker... Varför bloggar jag om jag nu inte har nåt att skriva om...? Bra fråga! Har väl tråkigt kanske? Ja, så är det nog!

 

Försöker ragga sällskap till den 26 feb då jag kommer få sitta ensam hemma och ruttna medan vissa andra ska iväg och roa sig och som vanligt får jag inte följa me...   Och vill någon umgås med lilla mig? Ja, men alla de bor på andra sidan Sverige typ, eller så ska de bort, eller så är de upptagna me viktigare saker...  

 

Var bättre förr, då behövde jag ALDRIG sitta ensam, om det så var mitt i natten, min bästaste bästa vän Danne fanns där för mig JÄMT. Kommer ihåg när Per skulle jobba natt första gången en sommar, jag fick nästan panik, kunde inte sova utan honom. Var bara att höra av sig till Danne så kom han på stört, antingen hittade vi på nåt här hemma, var ute och åkte eller bara kolla en film. Men nu är allt annorlunda...   

 

Varför ska alla andra bo så långt bort för!?   

 

Äh, är väl lika bra att gilla läget och sitta ensam hemma medan vissa andra får pysa iväg och roa sig som vanligt... Jag börjar liksom bli van att aldrig få följa me...

 

Nej, nu ska jag lyssna på   Radio Dalarna   , de pratar orgasmer nu, lät lite skoj faktiskt   

 

Ha en bra dag alla kommenterare, resten skiter jag i dårå.

 

Kramar// SuZZie

Av SuZZie - 14 februari 2011 09:59

Jahoppsan, då var det Alla Hjärtans Dag igen då. Firar vi det? Inte direkt, fast det har vi väl aldrig gjort under dessa 11 år. Till vilken nytta liksom? Älska och uppskatta varann ska man väl göra varje dag oavsett dag på året, eller?

 

Jaha nähä, annars då? Jofan, fina fisken men kallt som bara satan. ONÖDIGT KALLT!! Måtte det bli mildare till helgen bara, då väntas årets första kaninungar nämligen...!   

 

Vad gjorde man helgen som var då? Lördagen tillbringades på jobbet då Oskar ville ha sällskap av Per så jag hakade på och tog hela mitt pass och det sved för stunden men ack så skönt igår när man fick hela dan ledig. Lyqz & Pantera var som vanligt med och Lyqz blev överlycklig när han märkte att det inte bara var vi där...! En ny favoritmänniska i hans liv har nämligen Oskar fått äran att bli, man riktigt såg hur mycket Lyqz tyckte om honom, hängde efter honom typ hela tiden. Gjorde Pantera me så klart men hon är ju som hon är, hihi.

 

Runt kl.11:40 for vi hemåt, skulle få en undulat från Smedjebacken strax efter kl.12 Och vi vänta... Och vänta...Och vänta... Klockan började närma sig kl.13, Per gav upp och åkte tillbaks till jobbet och Oskar som såklart undrade vars Per tagit vägen som bara skulle vara borta en snabbis. Jag fortsatte att vänta, och vänta, och vänta...! Strax innan kl.14 började jag ge upp hoppet så jag började skriva en lapp "tyvärr kunde jag inte vänta längre eftersom jag var tvungen att gå tebax till jobbet" men precis då dyker det upp en snygg V70 på gården, 2 timmar senare än bestämt. SURT sa räven men det var bara att gilla läget!! Till slut fick jag min undulat, en liten superfin Zlatan. När de sen åkte vidare var det bara att ta Pantera och gå till jobbet igen, Lyqz var me pappsen. Eftersom jag halkat efter 2 timmar så blev det en sjukt lång dag.

 

 

 

 

 

(Zlatan var mycket finare än jag väntat mig då det stod "gul hane" i annonsen, men han är svår att fota men ni ser på ett ungefär hur han ser ut ialla fall)       

 

På lördag kväll skulle Per se på hockey. Å han tyckte att jag skulle sätta mig vid datorn och prata me Gizela eller nåt. TRÖTT som bara fan slog jag på datorn. Medans den skulle komma igång tänkte jag att jag lägger mig under täcket en stund. Jo tjena! John Blund kom på stört och tog mig med sig...! Så jag somna till en timme, skönt som bara den. Sen blev det ett SKITKLENT Melodifestivalen för vår våran del, va det nu skulle vara bra för, verkar vara lika klent varje gång numera... Ialla fall, efter det var det bara att slå av datorn, man kan ju undra varför jag slagit på den över huvetaget, hihi.

 

Somnar sen för kvällen, Pantera somnade mellan oss i sängen som vanligt. Men några timmar senare vaknar jag av att något knöligt låg under mina kuddar. Låg inge bra alls. Stod ut några timmar men sen fick jag nog, började känna efter vad som fanns där under och det var en liten parson russell terrier som hade parkerat under mina kuddar, haha. Letade reda på hennes nackskinn och började sen försöket att få bort henne därifrån och det gick väl sådär, hon ville nämligen ligga kvar men hon hade inget val så till slut kom hon fram och la sig på mina fötter istället. Gullungen!

 

Igår var vi som sagt lediga, men fanns det nåt vettigt att göra? Näääää, var så fruktansvärt kallt ute så det var bara att sitta inne och uggla. Kl.11 kom Pers kompis Magnus hit med en dvärgvädur som jag skulle få då barnen säkert tröttnat. En superfin kanin, så jag blev glader! Kl.12 åkte vi mot ICA för att köpa nåt till svärmors bil som gått sönder IGEN!! Och vad slutade det me? Jo, att våran bil är i Vansbro idag IGEN... Har redan spytt galla om det där och lite till för Gizela imorse så det är väl lika bra att sitta tyst nu... 

 

 

Hihi, kunde inte låta bli! Kaninen kom i en flyttlåda igår!! Som Gizela sa: Flyttar man så flyttar man! Hihihi.

 

 

Och här är kaninen, Tintin är född hos Cumulus Kaniner och är född 5 juni-10 så han är bara barnet än typ, bra det. Kommer ha användning av honom i min avel så detta känns himla kul! Nån utställning blir det nog också.

 

I helgen har jag haft jobbiga drömmar igen... Drömt om Ares...! Fast nu var han valp...!   

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Jag saknar den där prinsen så det gör ont!!!! Ibland får jag sån sjuuuuukt tung ångest av bara tanken på att aldrig mer få träffa honom. Han var världens snällaste jätte, våran älskade Ares   Men vi kan trösta oss med att Ares inte är ensam, han har några syskon med sig där uppe i Hundhimlen...!

 

Tror jag aldrig kommer komma över det här, för så här har jag aldrig känt förut. Han var såååå speciell vårat hjärta, så jäkla speciell!!! 

 

Nej, nu ska jag torka tårarna och börja göra lite nytta.

 

Ha en bra dag alla kommenterare, resten skiter jag i som vanligt!

 

Kramar// SuZZie               

Av SuZZie - 11 februari 2011 07:40

TAAAACK alla som grattade mig igår, ni är för söta!   

 

I brevlådan igår låg TVÅ paket, jag som bara väntade på ett, hihi. Ett från mamma och pappa och ett från min gamla trogna vän Karro   

 

Från mamma och pappa fick jag:

 

    

 

 

(Gottegrisen fick skiiiitgod choklad)

 

    

Två skitfina lakan!

 

 

Två ROSA handdukar! 

 

 

Och Per fick en xenonlampa levererad!

 

TAAACK mamma och pappa, ni vet då precis vad som kan göra en dag!!  

 

 

Och längst ner i brevlådan låg detta:

 

 

 

 

 

Vi har nog inte setts riktigt sen vi gick ut gymnasiet -03 men glömmer varann, det gör vi aldrig   

 

 

 

 

Värsta söta tröjan! TAAAACK min vän!!! 

 

Igår försökte jag få min angora på bild, eftersom hon vuxit lite sen hon kom hem. Men hon är för vit så jag får inget fokus på henne... Men det här fick duga:

 

 

Min goa Magda!

 

Så här såg hon ut när hon kom hem:

 

 

Så nog har hon förändrats allt, hihi.

 

Igår fick jag en glad överraskning av Per:

 

 

En bolåda till kaninerna!    Så nu har jag beställt 4 till...! Hihi! TAAACK älskling!

 

Fyyyy, imorrn ska det jobbas igen. Blir till att ta allt imorrn så jag blir trött bara av att tänka på skiten, men ska bli skönt att få söndagen ledig.

 

Går allt som planerat så får jag hem en gul undulathane imorrn också, från Smedjebacken, har väntat ett par veckor nu så det ska bli kul att få hem honom äntligen, om inget oväntat händer då. Vädret är inte det bästa just nu...

 

Nej, nu ska jag fixa lite frulle: fiberhavregrynsgröt och lingonsylt. Sen ska jag kolla om jag och Åsa skulle ta sällskap av varann på promenixen, eller om jag får gå själv, återstår att se.

 

Ha en trevlig Helg nu kommenterare, resten skiten jag i!

 

Kramar// SuZZie                                  

Av SuZZie - 10 februari 2011 09:04

Oj oj oj, grattis hit och grattis dit     

 

Men när vi ändå är igång: GRATTIS på födelsedagen Lotta!!!       

 

Shit va jag sov klent inatt, hualigen. Började med att jag somnade ifrån tv:en några sekunder. Vi slog av, jag somna till, men vaknade några minuter senare av att Lyqz spydde. Sen somna alla andra utom jag... Lyqz snarka och snackade i sömnen, de andra sussa sött, Pantera låg på mina ben och sov, Per låg tätt tätt brevid mig och jag hade minimal plats i dubbelsängen. Klockan drog iväg, sista gången jag kolla på den var den runt 00:30, somnade nog efter kl.1 men sov oroligt på nå vis. Vakna vid 5 och då vakna Pantera också och sysselsatte sig med att slicka på mina händer & så jagade hon sin svans mellan varven. Dryg natt fan...   

 

Pappa var den första som ringde imorse. Slutade med att han frågade om vi ville köpa hans V70 när han hörde att vi letar ny bil, kruxet är att han är en diesel, men skapligt snygg är den faktiskt. En -06 och pappa köpte den för typ 152.000:- men vi skulle få den för typ 70.000:- så vi får se vad vi gör. Kruxet är som sagt att han är en diesel...

 

 

 

 

Sen har jag grubblat på ett burbyte i dagarna. Kommit fram till att vi ska sälja våran bilhundbur och köpa oss en sån här istället:

 

   

 

I storleken XL, då passar den både i våran 9-5 och nya bilen som troligen blir en Volvo dårå. Och därmed får hundarna sitta i det säkraste som finns på marknaden, skitbra ju! Tycker även Gizela som hakat på denna idé, hihi   

 

Ja nä, om man skulle göra lite nytta tro. Tänkte göra rent till kaninerna som bor inne, det behövs. Men först blir det en till kopp kaffe och en kaka av sorten Drömmar, blir fint det, i min ensamhet. Kanske får sällskap av Gizela om man har tur, slipper man fika för sig själv, MSN-fika is the shit.   

 

Ha en bra dag alla kommenterare, resten skiter jag i     

 

Kramar// gamlingen SuZZie 

Av SuZZie - 9 februari 2011 10:43

  


Besökare idag: 14   

Besökare igår: 33   

Den här månaden: 128

Kommentarer idag hittills: 1   

Kommentarer igår: 3      

 

      

Ovido - Quiz & Flashcards