Alla inlägg den 20 februari 2011

Av SuZZie - 20 februari 2011 10:52

Soooool, skiiiiitkallt och en ledig dag eftersom jag jobbade hela passet igår, känns faktiskt heeeelt okej  

 

Per & Patrik drog iväg till skogs me skotern för en stund sen, skulle ta en kik på vildsvinsmarken. Nog om det!

 

När Per åkte så satte jag mig vid datorn en stund, och vem är på msn om inte min Gizela, oooovanligt      

 

Där hade jag lite order att följa: "Nu vill jag läsa liiiite, bloggaaaa" så det var bara att starta upp bloggeriet och fundera ut vad man ska skriva, hihi.   

 

(HEJ HEJ moster Päivi, hihihi!)

 

Samtidigt som man försöker skriva så är Gizela på msn och snackar om ett EVENTUELLT bröllop i framtiden   

 

Läste även Din blogg för en stund sen Gizela, Du behöver INTE ha syrenlila på Dig, haha! Jag är verkligen inte så insatt i det här me bröllop och skit men eftersom Gizela ska vara brudtärna så tycker jag att Thomas ska vara motsatsen till brudtärna...?   

 

Per har pratat så mycket om Thomas och att döma av det pratet så skulle nog han bli glad om Thomas ville vara det!! Bestman alltså, eller va det heter   

 

OOOOOOM(!) det nu blir nåt bröllop...!

 

Sen fick jag en fråga imorse av Gizela, om det blir på sommaren eller vintern. Och självklart blir det på sommaren i såna fall!!!   

 

Jaja, nog om drömmarna man har!

 

Igår jobbade vi som sagt, både jag och Per. När vi kom hem fanns det inge vettigt att göra= för kallt för att åka till skogs me hundarna. Så vi tog hundarna och kröp ner i sängen och glodde på tv= somnade efter en stund.

 

När man vakna till liv så blev det lite mer tv. Och sen skulle jag laga mat. Hemmagjort potatismos och torsk/grädde/aromat i ugnen. Såååååå jävla smaskens! Medans jag lagade mat smuttade jag i mig en cider, DET var inte igår så det var ruskigt gott. Efter middan blev det rasta hundar och sen krypa in i duschen för att sen krypa ner i sängen och glo på Melodifestivalen.

 

Melodifestivalen, det är som att titta på nå klent barnprogram fan...! Folk gör sig löjliga medvetet ta mig fan, fattar ingenting. Å det där "förhöret", VAAAD ska det vara bra för? Man ligger ju bara å stör sig...! Å sen alla låtar... Hittar man EN låt man tycker är sådär så är det bra. Varför kollar man på skiten över huvetaget för då? Bra fråga   

 

Jooooo, över till nå annat. Igår kväll fick jag för mig att kolla varför zebrafinkshonan låg i sandbadet heeela tiden för. Å det visade sig att två pyttepyttepyttesmå ägg låg där...!    Och i buren mittimot så bor nymfen Lazze-Maia och undulaten Zlatan och de verkar ha blitt ett par huxflux, enligt Zlatan dårå...!   

 

Ialla fall, så jag var ju bara tvungen att sms:a Gizela & berätta igår kväll innan vi hoppa i säng. Precis när man har somnat till vid 23-tiden så pep min mobil till, ett sms! Till svar fick man "Fan va coolt, håller tummarna nu. Du får fråga din jägare om duvor ko-ho-ar båda könen eller om bara hanarna gör det... fan ingen som vet jö..." och eftersom man mer eller mindre sov när man läste sms:et så fatta man knappt halv sju, haha. Nicke Nyfiken frågade vem jag fick sms av så jag gav telefonen till honom och han svarade "inte faaaaan vet väl jag", hihi. En till som mer eller mindre sov tror jag, haha!

 

Imorse när man vakna strax efter 06:30 så var det -28.9 grader ute...! Fick en smula panik, väntar ju på att få kaninungar. Och eftersom Pantera bestämt sig för att det inte skulle bli någon sovmorgon så var det lika bra att masa sig upp och börja blåelda, var bara runt 12 grader nere i köket nämligen...! Fick ganska fort upp värmen igen och alla blev tinade och glada. Jag mitt förbannade pucko klädde på mig som om jag skulle till nordpolen, men vad hade jag på händerna? Jo, vantar utan toppar, smaaaaaaart! Händerna värkte så in i helvete när jag skulle samla in kaninernas vattenskålar...! Och tack och lov så är inga kaninungar födda än!! När jag gick in för att tina vattenskålarna så passade jag på att göra ett vantbyte så efter bytet vart det mycket behagligare kan jag lova, bara snoret som frös. Mina Good Yearstövlar lät dock som värsta steppskorna när jag kom in igen, haha. Så det var nog liiite kallt ute ändå.

 

Men alltså inga ungar än, och det tackar vi för trots att jag längtar ihjäl mig. På tal om kaninungar, idag ska jag förresten hem till Ulrika i Mossel och kolla till hennes frasseungar igen så alla mår bra och växer som de ska. Spännande! 11 stycken var de sist jag var dit och kollade.

 

Men min käre sambo är faktiskt lite söt, tror att han också är lite orolig att kaninungarna ska frysa ihjäl...! Han kom me ett gäng idéer för att göra kaninrummet lite varmare, åååååå!   Men det ska inte behövas så länge honan boar ordentligt och lägger ungarna där de ska ligga. Så nu är det bara att hålla tummarna!!

 

På tal om zebrafinken!! Imorse när jag kolla så låg hon bara på två ägg, nån timme senare anlände ägg nummer tre. Spännande alltså! Men vi får se om det blir nåt, inte en enda parning har vi sett. Jag menar, både lessonpippisarna och agapornisarna hummar ju titt som tätt...!

 

Jaja, det får bli som det blir!

  

Jahaja, fick ihop några rader ialla fall   

 

Men nu tror jag att jag ska ner och norpa lite av matresterna som vart över igår, är så jäkla sugen...! Å det är tänkt att vi ska äta det ikväll, så det vore bra om jag kunde låta bli att norpa...! Hmm....

 

Ha en bra söndag köra kommenterare, resten skiter jag i som vanligt!

 

Kramar// SuZZie   

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards