Direktlänk till inlägg 28 mars 2011

Måndag 28 mars 2011

Av SuZZie - 28 mars 2011 12:57

Då var helgen över och en ny vecka har kommit igång.


Fredag eftermiddag for vi till Borlänge för att köpa kaninmat bland annat. Per köpte sig ett par skor, jag blev utan eftersom jag fick beslutsångest. Inne på Kupolen hittade jag en affär som jag saknat i flera år, en affär som sålde bland annat piercingsmycken!! Jag blev som ett barn på julafton!! Efter mycket om och men så hittade jag två smycken som jag fastnade för...!


 

Ett ROSA me playboyKANINER på i kirurgiskt stål, rosa för att jag gillar rosa och så playboy me tanke på att man är kaninuppfödare, hihi. Va trodde ni?! 


 

Å så köpte jag ett me bara "stenar" på, också rosa dårå, hihi. 45 kronor styck så det var inget att gnälla över    Och efter att ha haft sitt läkningssmycke i 7 år så var det verkligen värt varenda krona!!


Efter Kupolen så åkte vi till Djurmagazinet. Lyqz & Pantera fick följa me in och de skötte sig kanon tyckte jag. Vägde även de och Lyqz landade på 24.5 kg och Pantera landade på 6.5 kg. Vi avslutade Borlängeturen me att beställa mat från Donken. 


Lördag morgon började med att alarmet satte igång kl.05:00 Men först 05:15 orkade jag pallra mig upp ur den varma och sköna sängen. Ute var det -11 så nån långis me hundarna blev det inte. Ut och mata kaniner och kolla så kaninungarna levde och mådde bra, å det gjorde de.


Sen skulle hundarna ha frulle. Jag skulle ha kaffe.

När alla måsten var klara så hoppade jag in i duschen.


Runt kl.08:10 var vi färdiga att åka. Men precis innan vi ska åka vad märker man då om inte att Pantera börjat LÖPA...! FAN FAN FAAAAN! Jag som tänkt testa henne på radiostyrd björn me riktig björnlukt på, men men, kommer väl fler chanser hoppas jag. Vi tog en liten genväg genom skogen första biten så vi stannade till så jag fick släppa hundarna en sväng så de fick göra ifrån sig och springa av sig lite. Sen åkte vi vidare.


Var väl framme i Eskilstuna på Munktellmuséet strax innan kl.11 efter att ha kämpat på för att hitta dit vi skulle. Men me hjälp från Håkan så hittade vi till slut. Rasta hundar och sen knatade vi in till Vildsvinsmässan och jävlar i min lilla låda va mycket folk det var, trångt och litet... Kändes som ett bra val att låta hundarna stanna i bilen trots allt, annars hade man väl fått åka till vetten och fixa tasskador, så jäkla trångt var det!


Vi gled runt på mässan i 3 timmar tillsammans med Håkan och Camilla. Träffade även Lasse här från byn och lite annat folk. Per Moberg såg man också förresten! En massa hundar gick runt där inne också, men inget av intresse. Eller jo, fastnade för en valp av en ras som jag varit intresserad av halva livet: Bayersk Viltspårhund. Ååååååå så söt den var!!!


När vi ansåg oss vara färdiga på mässan så sa vi hej då och gick till bilen för att rasta dogsen. Jag tog Lyqz & Per tog Pantera, vi gick åt varsitt håll. Hör Pantera gnälla, hon ville till mammsen. Per ställer sig och pissar där i buskarna och jag ropar åt honom att släppa Pantera varpå han ropar tebax "jag ska bara pissa färdigt" så jag ropar igen att han ska släppa kopplet bara och det gjorde han till slut och Pantera kommer som ett jehu och det blev genast pusskalas när hon kom fram, goa lilla vovven!


Per börjar sen gå mot oss och huxflux springer en stor hare framför fötterna på honom...! Snacka om fet tur vi hade där, den hade lika gärna kunnat springa framför Pantera...!! Men hundarna såg den och det blev genast lite jakt, Lyqz var fan värst, haha. Efter att ha spårat hare ett litet tag hoppade vi in i bilen igen.


Min käre sambo hade väl hoppats på att jag skulle ha råkat glömma djuraffären jag såg på vägen men icke. Jag skulle också få ha lite kul den dagen så där skulle vi stanna till.


När vi kommer fram till affären så står det att de stänger kl.14, vi kom dit 14:10! Jag svor rätt ut, och det hördes väl för ut kom en tjej och sa att vi fick komma in om vi ville för de stod och snacka skit. Det var snällt!   


Klockan har en tendens att gå väldigt snabbt när jag går in i en djuraffär (Djurmagazinet hann till exempel stänga i fredags, hihi) så vi var nog där inne i en halvtimme. Hörde även de prata, nån de kände hade sett två huggormar redan, fiiiiifan!! Sen höll jag på att göra väääärldens tabbe...! Tänkte köpa 10 kg färskfoder, men ångrade mig ganska snabbt när jag kom på att vi var i Eskilstuna, haha.


Sen åkte vi vidare, vi skulle nu till Ludvika. Panteras halsband var klart. Väl i Ludvika så låg företagets siberian husky ute på trappen. Tycker inte om att gå fram till okända hundar bara sådär men tänkte att de skulle väl inte låta den vara ute om den var tjinkig på nå vis eftersom hon visste att vi skulle komma. Så jag gick fram, satte mig och lät vovven snoka igenom mig. Jag stack även till en godis och sen var vi polare, hihi.


 

   


Visade sig ganska snart att halsbandet passade klockrent så jag betalde och sen åkte vi mot Donken. Jajjamensan, Donken två dar i rad, hualigen...!


Maten åt vi på värsta mysiga stället, sånt där ställe man bara ser på tv, haha. Man kunde nästan tro att man var nykär och att Per skulle impa på mig när bilens nos pekade ut över sjön. När vi ätit klart och Per ska gå ut och slänga skäpet så säger han sen: "Titta bak..." och jag vrider på skallen och vad ser jag om inte en målad snutbil, shiiiiit! Men de gjorde nog samma som oss: åt mat bara, hihi.


Väl hemma och snuskigt trött så frågar jag Per om vi inte skulle åka till Sälje och kolla om vi såg nå rådjur, sagt och gjort. Där har man åkt ca 40 mil men hade inte fått nog ändå, hihi.


Sen kom söndag morgon, efter att nästan ha sovit ett klockvarv. Somnade som en klubbad säl på lördag kväll, tror jag var helt borta kring 20:30. Jag gick upp kl.7, fast det blev ju kl.8 eftersom det huxflux blivit sommartid.


Fixade kaffe och rastade/matade hundar. Efter en nån timme kom även Per upp. Hann knappt sätta sig innan hans mobil ringde, en på jobbet som undra när vi var på väg. Hinner knappt lägga på förrän nästa ringer och undrar vars vi är. Shiiiiit, andas!! Vi kommer när vi kommer!


Kom iväg runt kl.10 till jobbet och jobbade sen 6 timmar. Pantera fick vackert stanna hemma eftersom hon löper. Räcker med att produktionschefens hundar blodar ner hela golvet...


Lyqz skötte sig skitbra på jobbet, lystnade rätt bra och gjorde för det mesta det jag bad honom om, fast frestelsen blev för stor ibland= några av hans favvopojkar jobbade ju. Även Marie! Men sista timmen fick han umgås me folket, som verkade liva upp stämningen. Känns så jäkla bra att se folk skina upp när de ser min skitfarliga blodtörstiga "kamphund". Marie kommenterade även hans nithalsband, tyckte att det såg tufft ut. Och jag svarar: "fast det känns lite löjligt eftersom han är såååååå menlöst snäll" och hon skratta och höll me, hihi.


Ja nä, om jag skulle strypa en viss vit katt kanske...! Hon gör ALLT för att reta gallfeber på mig just nu, kattsate!!


Å eftersom jag ska strypa en viss katt så tänker jag inte skriva mer för den här gången, detta får räcka.


Snart får jag väl besök om det inte blir några ändrade planer, Åsa skulle komma över på en fika. Kladdkaka & kaffe bjussar jag på, om nu kladdkakorna blev ätliga...! Men jag lär gå å köpa grädde för det glömde jag igår, å grädde MÅSTE man ju ha.


Ha en fortsatt bra dag kära kommenterare!


Kramar// SuZZie 

 
 
gizela Heqathes

gizela Heqathes

28 mars 2011 14:09

vilken mysig helg ni har haft,skönt att du e hemma igen.kram

http://www.heqathes.se

SuZZie

28 mars 2011 14:46

Å gulle Dig som skickade sms:et igår å undrade om man kommit hem

 
Ingen bild

Anna Nordén

28 mars 2011 14:15

som du sa med löpet då!!!

lustigt med bayrare, vi har i flera år vart inne på en sådan! =))

Jättefint halsband!

SuZZie

28 mars 2011 14:47

Haha, eller hur!

Ja men visst är de fina!!

Tack =)

 
Lotta

Lotta

28 mars 2011 19:13

Låter verkligen som en härlig helg ^^

Kramar!

http://lotta1990.blogg.se

 
Anna

Anna

28 mars 2011 21:46

Hihihi, då vet du vad som har att vänta dig med löpet då ;) det är härligt :D
jättefina piercing smycken :) Playboy är fint ;) har massor såna saker, hihi :)
o fint halsband!!
kram kram

http://balthasargizmo.blogg.se

 
Ingen bild

tessan

31 mars 2011 08:03

Låter som en lyckad helg gumman!
Kram kram Tessan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SuZZie - 31 januari 2013 06:58

Bloggtorka Deluxe. Eller har jag det? Facebook har fått agera blogg sista månaderna. Har fått mer respons där än vad jag någonsin fått här så därför har det väl blitt som det blitt. Får se om jag lägger ner bloggen, eller hur jag gör. ...

Av SuZZie - 2 mars 2012 13:21

Mitt liv... Det suger just nu... Rätt hårt... Man kanske kan säga att jag är nere i en rätt djup svacka nu... Vet varken ut eller in... Vill inte prata om det... Vill prata om det... Men kan inte... Vet inte vad jag vill... Vet inte vad jag kän...

Ovido - Quiz & Flashcards