Alla inlägg under maj 2011

Av SuZZie - 18 maj 2011 07:06

 

Idag fyller mitt älskade hjärta Per år!!!     


Jag har fixat en önskning på radion, så efter kl.11 borde den komma me, hihi.


GRATTIS på födelsedagen älskling, ÄLSKAR Dig över allt annat vet Du!


 

Det vore ju för bra för att vara sant men tänk om våran efterlängtade pärla kunde komma hem just IDAG...!


 


Men som sagt, det vore ju för bra för att vara sant...


Men samtidigt börjar man fastna för denna jäkeln:


 


Kommer nog bli sorgligt när Piggelinen åker härifrån... Faktiskt! Var inge positiv när jag såg den glida in på pappa å mammas gård i lördags men nu gillar jag den faktiskt...! Rätt mycket till råga på allt...!   


Så nu hoppas jag att våran V70 är lika skön som denna,

annars får vi problem, hihi.


Jaja, nog om det. Över till lite agility kanske? Igår var vi nämligen till hundklubben två vändor. Första vändan för att säga hej till Jenny som det var hundra år sen man träffa sist. Å eftersom vädret var så fint just då så kom jag tebax en andra gång för att Pantera skulle få träna lite å för att jag tänkte ta en kik på Åsa när hon skulle på allmänlydnaden me Inka. Men nån Åsa fick jag aldrig se, himlen blev kolsvart och Jenny körde hem mig, TACK snälla söta!


Nä, lite bilder kanske?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyfikna i en strut var Agnes, Tyra & Elias   


Nä, det var väl typ allt för den här gången.


Ha en fortsatt bra dag kära kommenterare!


Kramar// SuZZie

Av SuZZie - 16 maj 2011 14:10

Tjupp så var helgen över, foooort gick det...   


I fredags förmiddag dundrade det in en V70 (V70 nummer 1) på gården, en av Pers kusiner kom hit. Anki med familj, såååå trevligt!! Barna hade fullt upp me att kolla djur men vi hann me en liten fika också, hihi. De är för söta de ungarna alltså!!


Sen när Per slutade för dagen kommer V70 nummer 2 in på gården. Per fick skjuts hem av sin älskade favorit-Oskar så jag bjussade på fika. När Oskar sen for iväg så hoppade jag in i duschen å sen tog det inte lång stund innan V70 nummer 3 för dagen kommer in på gården. PAPPA!!!


Vi packade in våra grejer i hans rysligt snygga kritvita V70 och sen blåste vi upp mot Härnösand. FORT gick det, men tamt ändå me tanke på att pappa inte gasa som han brukar i vanliga fall. Han hade världens tandvärk så jag hade sympationt jag me, fan jag HATAR tandvärk!!


Typ 4 timmar senare var vi framme hos mamma å pappa. Jag fick springa in på muggen för jag hade varit pissnödig sen Falun sen blev det kramkalas me älskade mamma!! ÄNTLIGEN, som jag längtat efter att få komma upp dit igen!!


Mamma fixade mat och sen blev det en paj me vaniljsås efteråt. MUMMA! Sen blev det Big Brother och sen dunka kudde. Men jag sov klent som fan, säkert nån typ av stress för jag visste ju att när jag vakna igen så var det bara timmar kvar innan vi skulle hem igen...


Lördagen kom, jag klev upp 06:30 och då var mamma redan uppe. Det blev kaffe å pratstund   


Efter en stund kom även Per upp, dra mig baklänges! Å en stund senare även pappa, som såg ut som om han varit och tagit botox. Jävlar va svullen han var pga tandvärken.    Mamma å jag tjatade på honom att ringa tandläkarn för man kan fan dö ju!! Till slut ringde han, men närmsta tandläkare fanns i Sollefteå så han sket i det... (Så jag hoppas han varit till tandläkarn idag!!)


Vid 10-tiden åkte pappa & Per iväg för att hämta våran efterlängtade bil. Jag å mamma fixade tårta (Per fyller år på onsdag). Klockan gick å mamma å jag tog en Norrlands Guld tillsammans, gott gott! Vid 11:40 ringer pappa å säger att de är på väg hem. Typ en halvtimme senare ser jag de komma.


Men det stämmer inte, "våran" bil var för mörk...!  


Sen ser jag i ögonvrån att bilen har inga tonade rutor så jag vrålar rätt ut och mamma bah "ta det lugnt, ta det lugnt, vi fixar det" å sen när jag går ut och ser att reg.numret inte heller stämmer å ingen dragkrok så vrålar jag rätt ut igen...!   


Då säger pappa helt lugnt "det vart en annan V70 istället, en -08" och jag bah vafaaaaaan!   


Men sen kom det fram, det var en lånebil för de hade klantat till sig me våran... När Per & pappa varit å slagit i full tank på våran bil så märker de att fälgen fram hade en stor och ful buckla... Det hade kunnat sluta illa om man märkt det försent så de lovade att fixa det.


Sen kom stunden när man skulle säga hej då till mamma å pappa. Skiiiitjobbigt! Det vart så jäkla jobbigt så jag började böla till slut. Ville inte åka ju...


Å när vi ska hem på lördag kväll så stannar vi till i Sundsvall så jag ialla fall skulle få SE våran bil och då ser jag att det är en buckla på fälgen på bakdäcket också!!


Nu åker vi runt i den här bilen dårå:


 

 

 

 


Bara det att nåt as har lånat bilen över en helg för att "kolla om de ville ha bilen" och då har de bytt ut lysena och snott dragkroken så när vi skulle hem så såg vi typ ingenting, var liksom ingen skillnad på halvljus och helljus...! Det var riktigt spännande vissa stunder, speciellt när Per helt plötsligt utbrister "oj, där stod det ett rådjur på vägen"...


Men mitt i natten på lördan kom vi ialla fall hem. Hela!


Den här bilen ska de ha 174.500:- för, en V70 2.4 Momentum Classic å har bara gått typ 8700 mil men jag vet inte... Det är en jäkla fin bil, det är det, vi håller till å me på att bli kära i bilskrället. Men efter att de plockat av både det ena och det andra så börjar man ju undra om nån vill ge 175.000:- för den där...!?


Samtidigt börjar man undra om nån jävel har lånat våran bil förut och plockat av den nånting...? De verkar inte ha bra koll på det där stället fan!!


Så nu får vi se då, när våran bil kommer hem. Slutet på veckan har de sagt men vi får se. Då är det nån nisse som ska köra ner våran bil och den nissen får sen köra tebax bilen vi har nu. Tänkte vi skulle bjuda den nissen på lååååång fika så det hinner bli mörkt innan han ska hem igen, så han får känna på vilken resa vi hade...


Å nu börjar det bli panik att hitta en bur till nya bilen, den vi har nu funkar en stund men inte i det långa hela. Har hittat ett par burar på Blocket faktiskt som jag väntar svar på så vi får se då, om vi kan få lite tur på den fronten ialla fall?   


Jaha nähä... Sitter å väntar på kameran som håller på att ladda in lite bilder på datorn, blev ialla fall hela 13 bilder som togs i helgen. Pinsamt, 13 bilder. Jaja, bättre än inget. På nån jäkla fågel, tårtan, jag & Stoffe på golvet, en sovande Per & pappa i soffan å våran biiiil & trasiga fälgarna.


Hade tänkt jag skulle ta hundarna och knata iväg till jobbet bara Per slutar. Om regnet nu vill hålla sig borta en stund ialla fall. Å när han slutar så blir det raka vägen till Djurås och köpa mat till kaninerna, har inte en enda smula kvar nämligen.


Men vilken tid det ska ta me bilderna då...  


Sådär, här är bilderna:


 

Den snabba enkla men ack så skitgoda tårtan!   


 

De smygsovande hjältarna   


 

 

Jag & Stoffe på köksgolvet   


Å sen... Våran V70   


 

 

Den var helt klart finare i verkligheten än på bilderna som togs i studion.


Å tittar ni noga på profilbilden så ser man fälgen där fram me bucklan och vet man var man ska kolla bak så ser man där också.


Men här kommer bilderna på fälgarna:


 

Fram!


 

Bak!


Ja, det var väl allt jag hade för den här gången.


Nu ska jag kolla om vi kan gå eller inte men ha en fortsatt bra dag kära kommenterare, resten skiter jag i dårå.


Kramar// SuZZie   

Av SuZZie - 12 maj 2011 10:21

Regn regn regn men vafan gör det när livet börjar ordna upp sig?!   


Imorse var det mörk himmel man vakna till. För nån timme sen eller två så kom världens skur + dundermörk himmel, vart alldeles svart i huset. Snabb som man är så drog jag ur ALLA kontakter, IFALL att.


Jag vänta... Å vänta... Å vänta...   Men ingen åska! Nähä tänkte jag och klädde på mig å for ut till kaninerna och började göra rent till ett par stycken tills öron, näsa och ögon blev fulla me spån.


Å nu sitter jag här, så snart smäller det väl bara för att jag satte igång datorn igen...! Å ni vet, jag tänker inte när jag hör ett muller, min hjärna har bara EN sak i skallen: rädda det som räddas kan!


Så vart det igår kväll när vi satt å åt. Jag hörde nåt, som i mitt huve var ett muller. Jag kastade ifrån mig besticken och sprang som ett jehu upp på övervåningen och drog ur allting. Sprang sen ner å drog ur allting. Per frågar vad jag pysslar me. Kom ingen åska...!   


På kvällslångisen var himlen tokmörk. Så för min del ville jag bara ta en snabbis, IFALL det skulle börja på att åska. För då jävlar springer jag ifrån både hundar och sambo, då SKA jag HEM till varje pris. Men ju längre vi gick, desto lugnare kändes det. Men när vi kommer till hundklubben vart det plötsligt väldigt kallt och jag ökar farten.


Men vi klarade oss och det vart en långis alltså. Å inte vart det nån åska under natten heller, men några mil härifrån har det tydligen åskat på rätt bra. Men för en gångs skull klarade vi oss!!!   


Se på fan, nu kikar SOLEN fram också, dra mig baklänges med skorna på!!


Jaha nähä, imorrn åker vi till Norrland fan. Yeeeeeeey!!!!!   


Min pappa kommer och hämtar oss imorrn kväll!!! Har jag en supersnäll pappa eller har jag en supersnäll pappa!!! Han har nämligen fixat en ny bil till oss!!!


Den här bilen är inte den som vi först tänkte oss. Eller jo, beror på hur man ser det. Vi kollade på den här först, men sen var vissa negativa, typ pappa, så vi glömde den. Men så igår ändrade pappa sig och nu är den tydligen skitbra. Igår var han å provkörde den och prutade ner den 11.000... Han KAN han! Imorse har han tydligen varit å provkört den igen. Känns så jäkla bra att pappa har fixat det här, känns jävligt tryggt liksom. Han vet vad han ska kolla på, han vet vad man ska säga. Kan inte bli annat än bra.


Bilen kändes först lite gubbig, men det brukar ju inte vara på bild som det är i verkligheten och pappa MMS:ade två bilder å bara där såg den bättre ut.


 

 

 

 

 

 


Ja, så ser den ut dårå. Men det är vinterdäcken som sitter på, så de ska av snart å sen skulle det på sommardäck istället.


Volvo V70 2.4t AWD -01, 18.500 mil


Utrustning
Automatisk växellåda, 200Hk, 4WD, ABS bromsar, ACC/Klimatanläggning, Airbag förare & passagerare, Antisladdsystem, Antispinn, CD-stereo, Elhissar fram och bak, Elspeglar, Farthållare, Fjärrstyrt c-lås, Färddator, Komplett ifylld servicebok, Kamremsbyte vid 18300 mil. Motorvärmare, Multifunktionsratt, Servostyrning, Sidoairbag, Skinnklädsel, Stolvärme fram, 2.434 kr i årsskatt, 0.85 l/mil, 1.300 kg dragvikt med B-behörighet.


Blir nog skit skitbra det här. Snart slipper vi gå så in i helvete också, hihi.


Nu gäller det bara att hitta en bur till V70:n, lättare sagt än gjort, nu hittar jag ju bara burar till SAAB... VILL ju ha en MIM men Jeppe går väl det me.  Bara hundarna sitter säkert så är jag nöjd!!


Nä, om man skulle våga sig på att tvätta en maskin tvätt tro...? Å dammsuga...? Nä, då hör jag inte om det börjar åska. Så vi skiter i snabeldraken.


Får besök från Tällberg ikväll förresten, en labdradoruppfödare, trevligt värre.


Ha en trevlig helg kära kommenterare, resten skiter jag i.


Kramar// SuZZie

Av SuZZie - 10 maj 2011 09:11

Fiiiint väder idag igen, så fruktansvärt härligt!!


Känns som det mörka börjar vända liiiite ialla fall på en front, fick elräkningen igår och för en gångs skull kändes den heeeelt okej. Vi gissade innan vi öppnade räkningen och vi gissade fett fel bägge två!! Va var det, var den 1300:- billigare mot sist. Sånt gillar vi!


Sen har vi hittat en bil som vi fastnat för, den är precis som vi önskar utseendemässigt:


 

 

 

 

 


  


Kan redan nu se tre LigthForce-lysen på den. Å hunddekalerna. Å att den står på våran gård. Åååååå!   


Nä, ta den där frullen tro, kurrar i kistan. Sen ska jag ut i liket å hämta nåt papper så jag kan ställa av den. Sen ska jag klura på en annons.


Ha en bra dag kära kommenterare!


Kramar// SuZZie

Av SuZZie - 9 maj 2011 09:31
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Bloppis-annons
Av SuZZie - 4 maj 2011 09:22

Har lite kaninungar som snart behöver egna hem!   


Först ut är lejonhuvade dvärgvädurar: 3 stycken som är födda 25 mars och lev.klara 20 maj! Två är tingade och en är otingad, en blåögd  "brun/vit" hane finns kvar där (den till vänster på bilden)


300:- styck!


 


   


Sen har jag en kull hermelinungar: 6 stycken men en ska jag behålla (en chinchillahane) så 5 ungar (finns en chinchilla kvar) söker snart egna hem att flytta till. Födda 9 april och lev.klara den 4 juni!


200:- styck!


 

 

 



  


Och så har jag en kull med lejonhuvade dvärgvädurar, 2 stycken bara. Föddes 22 april och är lev.klara den 17 juni! Blir troligen i färgerna vit blåögd och viltgrå wienertecknad.


200:- styck!


       


Djur & tillbehör, Säljes - Gagnef (Dalarnas län)
Pris:    200:-
 
Ovido - Quiz & Flashcards